Навіщо розморожувати рибу?

Перед приготуванням рибу необхідно розморозити так, щоб максимально зберегти її поживну цінність. Порада наших технологів: у жодному разі не поміщайте морозиво або філе риби в теплу або гарячу воду. При температурі вище 40 ° С структура білка м'язових тканин починає руйнуватися.

Головне правило: розморожуйте рибу в холодильнику, тому що ні в холодній воді, ні при кімнатній температурі, ні тим більше в мікрохвильовій печі розморожувати рибу не можна. Структура свіжомороженої риби, отримана внаслідок шокової заморозки, надто тендітна.

Заморожену рибу на сковорідку класти не варто: лід гарантовано охолодить олію та поверхню сковорідки, і нічого хорошого не вийде: риба втратить сік, звариться та розвалиться на шматки.

Якщо на тушці ні товстого шару льоду, то її можна, можливо готувати не розморожуючи. При дії високої температури вона у процесі приготування швидко розморозиться. Але в цьому випадку для її повного приготування треба закладати трохи більше часу, ніж зазвичай.