Цей факт може Вас справді здивувати. Маючи таку гостру зброю, риба-меч насправді не протикає свою видобуток, а завдає по ній удару полум'ям, створюючи сильну ударну хвилю своїм мечем. Цей метод дозволяє хижій рибі травмувати свій видобуток, а також уповільнити його, щоб легше було ловити.Feb 4, 2019
У риби–меч майже немає дрібних кісток, м'ясо пісне, біле, щільне, багате на вітамін А (ретинол) і омега-3, поліненасичені жирні кислоти. Ідеальна їжа для правильного харчування. Окрім вагітних! Як і інші великі морські хижаки, вона накопичує важкі метали, зокрема ртуть, у м'ясі.
У меню меч–риби можна виявити як дрібних приповерхневих риб, Так і напівглибоководних, а також великих хижих тунців і навіть акул, щоправда, останні стають її здобиччю дуже рідко. При підході до берегів меч–риба промишляє і придонними рибами, не нехтує вона кальмарами.
Меч–риба у кулінарії Також вона є цінним та бажаним видобутком у спортивній рибалці. Риба–меч відноситься до благородних риб і морепродуктів, як наприклад тунець, омар чи сибас. М'ясо меч–риби має благородний, тонкий та делікатний смак (калоризатор). Часто цю рибу їдять сирої у вигляді карпаччо чи тартару.