Що означає функція НВЧ?

Пристрій оснащений спеціальним магнетроном, який генерує мікрохвилі – надвисокочастотне електромагнітне випромінювання. При такому вплив полярні молекули, що входять до складу продуктів, коливаються, внаслідок чого їжа швидко нагрівається.

Цей пристрій нагріває не їжу, а рідину, що міститься в ньому: хвилі надвисокої частоти збільшують швидкість руху молекул води, від тертя яких зростає температура та підігріває їжу.

Скляний посуд – ідеальний варіант для використання в мікрохвильовій печі. Порцеляна, кам'яна кераміка та фаянс можуть використовуватися для НВЧ, але з обмеженнями. Таке начиння обов'язково має бути покрите глазур'ю. Керамічну посуд з глини також успішно застосовують для підігріву та приготування їжі.