Як прянощі можуть використовуватися різні частини рослин: листя (лавровий лист, кріп), стебла, суцвіття і бутони (гвоздика, каперси), коріння (хрін, селера), насіння (гірчиця, мускатний горіх), плоди (перець, кмин, ваніль , аніс) та їх частини – кора / навколіпник, шкірка (цитруси).
Прянощі та приправи
- Асафетида
- Бадьян справжній
- Ваніль
- Гвоздика або Гвоздичне дерево
- Імбир
- Калган (Галгант)
- Кардамон (справжній, чорний, ефіопський)
- Лавр благородний (Лавровий лист)
Прянощі, спеції, приправи – у чому різниця?
- ПРЯНОСТІ – це, власне, те, що ми помилково називаємо "спеціями", а саме – ароматне листя, коріння, плоди. …
- СПЕЦІЇ — додають у страву в процесі приготування для того, щоб посилити смак, зробити його солодким, солоним або гострим. …
- ПРИПРАВА – ширше поняття.
Спеції-це ширше поняття в кулінарії ніж прянощі. Спеції бувають як нерослинного, так і рослинного, такі як сіль, цукор, дріжджі, так і рослинного походження. Прянощі-Це пряні трави, рослини, частини рослин, плоди, коріння, кора, насіння та квіти.