Що таке чалдова кавоварка? традиційна еспресо-кавоварка, яка відрізняється особливим типом використовуваної кави.. Чалдові кавомашини готують напій, що бадьорить, зі спеціальних кавових таблеток – чалд (монодоз). Саме це зумовило назву пристрою. Кавові чалди – це порційні фільтр-пакети по 7-9 г кожен.
Слово «чалда(з італ. «cialda» – «вафля») прийшло до нас з Італії, де місцеві виробники кава придумали унікальний спосіб швидкого варіння порційного еспресо та чаю. Чалдовий кава – це обсмажені мелені зерна, спресовані в одноразові фільтр-пакети з двох шарів паперу, що «дихає».
Для приготування вам необхідно:
- Підключити кавоварку до електромережі та включити її.
- Перевірити чи достатньо у резервуарі з водою рідини для приготування напою. …
- Відкрити відсік для кавових пігулок і покласти туди один чалд.
- Поставити чашку на піддон.
- Натиснути кнопку для приготування порції кава.
Так, хоча про масову популярність пігулок з кавовими зернами говорити не доводиться. По-перше, недостатньо інформації – якщо капсули Неспресо з кавою постійно рекламуються, то чалди – Ні. По-друге, капсули мають герметичну упаковку і можуть зберігатися досить довго, чого про чалди з паперовим фільтром не скажеш.