Як і інші осетрові, стерлядь багата поліненасиченими жирними кислотами омега-3 та омега-6, які покращують обмін речовин, знижують ризик інфаркту, попереджають розвиток злоякісних новоутворень. У стерляді міститься велика кількість вітаміну РР, хрому, цинку, нікелю, фтору.
Стерлядь їдять сирою, злегка підсоленою. На півночі готують із сирої стерлядки знамените блюдо – Нісенітниця по-сибірськи. Тонкі платівки риби, сіль, перець, цибуля, коріандр, лимон перемішують і поміщають у холодильник. Через 1-2 години рибу можна їсти.
Харчова цінність та хімічний склад "стерлядь запечена".
| Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 ккал |
|---|---|---|
| Калорійність | 141.6 кКал | 5.9% |
| Білки | 17.34 г | 16.1% |
| Жири | 3.26 г | 4.1% |
| Вуглеводи | 0.78 г | 0.3% |
