Скільки білка у стерляді?

Як і інші осетрові, стерлядь багата поліненасиченими жирними кислотами омега-3 та омега-6, які покращують обмін речовин, знижують ризик інфаркту, попереджають розвиток злоякісних новоутворень. У стерляді міститься велика кількість вітаміну РР, хрому, цинку, нікелю, фтору.

Стерлядь їдять сирою, злегка підсоленою. На півночі готують із сирої стерлядки знамените блюдо – Нісенітниця по-сибірськи. Тонкі платівки риби, сіль, перець, цибуля, коріандр, лимон перемішують і поміщають у холодильник. Через 1-2 години рибу можна їсти.

Харчова цінність та хімічний склад "стерлядь запечена".

НутрієнтКількість% від норми 100 ккал
Калорійність141.6 кКал5.9%
Білки17.34 г16.1%
Жири3.26 г4.1%
Вуглеводи0.78 г0.3%