Скільки цукру в білому Напівсолодкому вині?

вміст цукру у напівсухому вині 0,5-3%, алкоголю – 9-11%; у напівсолодкому світлому вині цукру стільки ж, скільки й у червоному: 3-8 %, спирту 9-13%; солодкі відрізняються від десертних вин зменшеною на 8-10% кількістю цукру (максимально допустимий вміст – 20%).

Зміст цукру у тихих винах: Стандарти для напівсолодких та солодких тихих вин збігаються: 18-45 г/л та більше 45 г/л відповідно.

Візьміть літровий кухоль, покладіть у нього три чайні ложечки цукру, розмішайте та спробуйте. Це приблизно рівень напівсухого вина. Потім додайте ще 5–6 ложок, отримайте напівсолодке.

Якщо робити рейтинг вин, то на першому місці буде шампанське – це продукт з найменшим вмістом цукру з усіх існуючих вин. У екстра-брют додають найменше цукруа кількість залишкових цукрів практично дорівнює нулю.