Просто вимийте буряк і покладіть його в блендер, додавши 1/2 склянки води. Змішайте все до однорідного стану, потім процідіть. Рідина, що вийде – ваш натуральний харчовий барвник. Також, щоб зробити барвник червоного кольору можна використовувати сік вишні, граната і малини.
Проваріть буряк, додайте трохи лимонного соку і цукру – це допоможе позбавитися присмаку буряка. Використовуючи червоні ягоди, ви отримаєте різні відтінки від світло-рожевого до насиченого червоного кольору. Також проваріть сік ягід із цукром і можна пофарбувати як тісто, так і креми, і навіть мастику.
Види харчових барвників
- Гелеві. Завдяки густій та концентрованій основі даний варіант використовують при фарбуванні: …
- Сухі. Їх використовують шляхом нанесення на певну поверхню для створення оригінальних та цікавих десертів. …
- Аерографічні. …
- Глітер. …
- Пастоподібні.