Скільки потрібно висушувати яблука?

Час сушіння яблук в електросушарці становить близько 8:00. Але чим соковитішими плоди, тим більше часу знадобиться. Щоб визначити, чи готові яблука, достатньо на них поглянути та помацати. Висушені часточки перестають липнути до пальців, а шкірка стає темнішою.Aug 27, 2016

Процедура сушіння:

  1. Розкладаємо в піддони нарізані часточками яблука;
  2. Поміщаємо піддони в сушарку;
  3. Встановлюємо температуру близько 60 градусів.
  4. Час висихання протікає приблизно 8:00. Після цього виймаємо піддон і переконуємося, що при натисканні на фрукт він не виділяє вологу.

Oct 14, 2018

За кілька годин перевіряємо яблука. Якщо в яблучних часточках не залишилося липкості, але вони м'які та еластичні, значить вони вже повністю висохли.

Для сушіння підходять зрілі плоди гарної якості. Чим краща сировина, тим якіснішими будуть сухофрукти. Не женіться за великими яблуками, краще, якщо вони будуть середнього та дрібного розміру. Шкірка яблук має бути тонкою, насіннєва коробка – невеликий.