Скільки років плову?

Історія плову налічує 2,5 тисячі років. За цей період багато народів зібрали у себе безліч варіантів приготування цієї чудової страви. Сказати, хто саме винайшов плов неможливо. Але хто б не був цей геніальний кулінар, хто створив цю чудову страву, багато людей у ​​всьому світі скажуть йому «Спасибі».

Плов, або як казали в Персії, пилав – дуже давня страва, яка народилася на Близькому Сході з появою там зернової рисової культури, близько ІІ-ІІІ століть до н. е. Саме тоді тюркські кочівники почали обмінювати в Китаї худобу на рисові зерна.

ТуреччинаІранСередній СхідСхідна ЄвропаЛатинська Америка Плов/Походження

За право вважатися справжніми винахідниками плову сперечаються всі народи Середньої Азії, як у Східній Європі слов'яни сваряться через авторство борщу.