Для того, щоб приготувати суміш для глінтвейну своїми руками нам не потрібно багато компонентів, достатньо столової ложки кардамону (краще зеленого), по 2 столові ложки гвоздики та запашного перцю, приблизно 6 паличок кориці завдовжки 7 сантиметрів і стільки ж суцвіть бадьяна.
До складу збалансованої суміші входять кардамон, мускатний горіх, бадьян, кориця, гвоздика та перець запашний горошок. У набір входять два рецепти приготування глінтвейну: класичного німецького та безалкогольного. Об'єм спецій розрахований на 2-3 літри напою, який можна поділити на кілька разів.
До складу спецій для глінтвейну у наборах зазвичай входять:
- кориця;
- імбир;
- кардамон;
- часточки апельсина;
- запашний перець;
- гвоздика;
- мускатний горіх.