2,5 години М'ясо вариться близько 2-2,5 годиниякщо його не розморозити – час збільшується. Щоб приготувалося швидше, поріжте яловичину на невеликі шматочки однакового розміру. Щоб переконатися, що яловичина зварилася, дістаньте її з бульйону і проткніть вилкою чи ножем.
Солити яловичину, Точніше бульйон, в якому вона вариться, необхідно практично в кінці процесу варіння, Приблизно хвилин за 10 до повної готовності. Після закінчення необхідного часу для приготування м'яса, вогонь необхідно вимкнути, а яловичину залишити на півгодини у бульйоні. Це додасть м'ясу м'якості та соковитості.
Для приготування традиційних ласощів узбеків найкраще вибирати висівок з малим вмістом сполучної тканини: зв'язок, сухожиль, хрящів.Фахівці рекомендують купувати для цієї страви такі види відрубів:
- грудинку;
- кермо;
- лопаткову частина;
- задню частина голяшки.
Dec 31, 2018