У середньому НВЧ споживають 1000-1500 Вт, чи 1-1,5 кВт. Виробник вказує номінальну та робочу потужність – остання зазвичай у два рази менше.
повільне приготування або розігрів: 550-700 Вт; швидке приготування або розігрів: 800–900 Вт; розігрівання, розморожування або приготування напівфабрикату: 400–900 Вт; приготування повноцінної страви: до 1400 Вт.
Для швидкого розморожування малої кількості продуктів – 400…500Вт; Повільне приготування/розігрів – 550…700Вт; Швидке приготування/розігрів – від 800 до 900 Вт.
Визначтеся, як ви будете використовувати мікрохвильовку — від цього залежить потужність та розмір. Для розігріву пари бутербродів вистачить невеликої печі малої потужності. Хочете гріти обіди на кілька чоловік і готувати страви – вибирайте середній розмір. Велика знадобиться, якщо потрібно відразу розігрівати багато порцій.