Багато молоко вітамінами А, D та групи В (В1, В2, В12), макро-і мікроелементами, такими як кальцій, калій, фосфор, магній, натрій, залізо, фтор, йод. Білковий склад молока представлений казеїном, альбуміном, глобуліном.
Харчова цінність та хімічний склад "Молоко 2,5% жирності, пастеризоване".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 г |
---|---|---|
Вітамін В1, тіамін | 0.04 мг | 2.7% |
Вітамін В2, рибофлавін | 0.15 мг | 8.3% |
Вітамін В4, холін | 23.6 мг | 4.7% |
Вітамін В5, пантотенова | 0.38 мг | 7.6% |
Молочні продукти. Коров'яче та козяче молоко – Чудові джерела вітаміну D. У коров'ячому молоці міститься до 50% від добової норми, у той час як у козячому всього 39%. Так чи інакше, молоко у будь-якому випадку корисне для людського організму, воно зміцнює кістки, нігті та зуби.