На сьогоднішній день слива є найбільш насиченим за концентрацією вітаміну С продуктом – 5300 міліграм речовини на сто грамів плода.7 May 2021
Найбільший вміст вітаміну На 100 грам продукту знаходиться в таких плодах, як: слива какаду – 5300 мг, барбадоська вишня – 3300 мг, ягоди шипшини – 1200 мг, гуава – 240 мг, солодкий червоний перець – 250 мг, чорна смородина – 200 мг, обліпиха – 200 мг, петрушка – 150 мг, броколі – 136 мг.
7 продуктів, що містять найбільшу кількість вітаміну C
- Шипшина. Його можна вживати у сухому чи свіжому вигляді. …
- Червоний болгарський перець. …
- Смородина. …
- Обліпиха. …
- Яблука. …
- Петрушка. …
- Брокколі, брюссельська капуста, цвітна капуста.
Апельсин містить 60 мг вітамін А З, що в півтора рази більше, ніж у лимоні. Крім того, це справжня криниця корисних мікроелементів: кальцію, натрію, магнію.