М'ясо білих ведмедів, як правило, подають запеченим, звареним у супі чи рагу. Це м'ясо ніколи не їдять сирим, а печінка практично не використовують у їжу: в ній міститься велика кількість вітаміну А і воно має високу токсичність. Смак м'яса ведмедя залежить від того, чим харчувався ведмідь, від його віку та статі.
Ведмежатина (сира) – це один з видів сирого м'яса у грі. У сирому вигляді по калорійності можна порівняти з м'ясом оленя, але ведмежатина викликає спрагу. Є це м'ясо сирим не рекомендується. можна, можливо отримати харчове отруєння та/або кишкових паразитів. Тим не менш, з'ївши один шматок м'яса вагою 1 кг, можна, можливо отримати 900 Кал.
Відповідь очевидна – зрозуміло так. Так, воно має специфічний смак – одним дуже подобається, на той час як інші, спробувавши м'ясо ведмедя в їжу одного разу, згодом намагаються його уникати. Але в тому, що це їстівний продукт, немає жодних сумнівів.
Щоб ведмежатина набула необхідної м'якості, соковитості та благородного смаку, її попередньо вимочують у маринаді з вина, спецій та трав – чотири дні, якщо шматки великі, і не менше 15 годин, якщо м'ясо нарізане невеликими скибочками.