Як називається посуд із високою кришкою?

Тажин – Близькосхідне ноу-хау. Це сотейник з високою конусоподібною кришкою, в якому страви готуються неспішно — за кілька годин, досягаючи приголомшливої ​​ніжності, якої не можна досягти в жодному іншому посуді. Тажин – це посуд для гасіння та томлення будь-яких продуктів: м'яса, риби, овочів і навіть круп.13 May 2021

Тажин Тажин є посудом у вигляді керамічного або металевого сковороди зі спеціальною конічною кришкою. У більшості випадків готуються страви з м'яса або птиці, які набувають особливих смакових характеристик.

Таджин або тажин (кабільськ. taǧin) — страва з м'яса та овочів, популярна в країнах Магрібу, а також спеціальний посуд для приготування цієї страви.

Каструлятаджин з жароміцної кераміки: в ній тушкують і томлять м'ясо, рибу, овочі та крупи. Спеціальна кришка-ковпак: з нею волога циркулює в каструлі, сік з м'яса та овочів перетворюється на насичений соус. Можна не додавати жир та воду, інгредієнти тушкуються у власному соку. Підходить для готування та сервірування.