Сало з величезними і численними м'ясними прожилками називають «подчеревина», в засоленому вигляді — російським словом «грудинка» або англійським «бекон». Невеликі обсмажені шматочки сала називаються.шкварки».
М'ясний шпик є шаром підшкірного свинячого сала, яке солять або коптять, тому до складу шпику входять тільки сіль, сало і спеції – наприклад, часник, лавровий лист, чорний перець та паприка.
Види сала
- Шпик – щільне підшкірне сало, що солять або коптять, використовуючи спеції. …
- Смалець – топлене салоотримане шляхом витоплювання нарізаного невеликими шматочками сала або навколониркового жиру. …
- Шкварки – обсмажені шматочки сала, які хрумтять і додають аромат страві.
- Лардо – жир зі спини свині.
кази, узб. qazi, кримськотат. к'азилик') – жир з очеревини, що використовується при приготуванні делікатесної домашньої ковбаси з конини у низки тюркських народів.