Як перевірити рівень цукру у вині?

У виноробстві використовуються прилади зі шкалою виміру Брікс. Вони вимірюють відсоток сахарози у винограді та суслі. Брикс – це показник вмісту розчинних твердих речовин у винограді, переважно у вигляді сахарози, виражений у градусах. Кожен ступінь Брікса дорівнює 1 г цукру на 100 г виноградного соку.10 Jan 2021

Винометр – це ареометр зі шкалою Balling'a здатний: * Точно визначити зміст цукру у вині.

Сахарометр – ареометр для вимірювання цукру у вині

Для вина є інші метрологічні прилади – виноміри-цукроміри. Найчастіше вони мають дві шкали: змісту цукру та спирту. Однак із цими пристроями теж не все просто. Точно міцність напою такий прилад може визначити лише у сухому виноградному вині.