Як поставити варити картоплю?

Поставте каструлю на середній вогонь. Коли вода закипить, зменшіть його. Після закипання ціла очищена картопля вариться 20-25 хвилин, нарізаний на шматочки – 15-20 хвилин. Перш ніж вимикати плиту, перевірте готовність картоплі: проткніть її ножем

Довести до кипіння картоплю потрібно на сильному вогні під закритою кришкою. Потім потрібно зменшити полум'я і відкрити кришку. Якщо є спеціальний отвір, можна не знімати кришку. Якщо варити картопля без кришки, то вода швидко википить, картопля сильно розвариться і втратить частину корисних вітамінів.

Як говорить народна мудрість: якщо чекати, коли чайник закипить, він не закипить ніколи. Але варто тільки на секунду відволіктися, як страви так і норовлять википіти або підгоріти. Все це стосується і картоплі. Іноді вже все готове на обід, а її чекати ще 40 хвилин.