Дорадо належить до вишуканих і дорогих сортів риби. Як і будь-яку іншу рибу, важливо очистити та підготувати її правильно. Робити це треба дуже обережно. Головне, не пошкодити жовчний міхур, повністю позбавитися внутрішніх органів і луски.
Великі види риб рекомендують оброблятипочинаючи з голови. Руками (краще в рукавичках) обережно виймаємо нутрощі з риби, головне не пошкодити (розірвати) жовчний міхур у риби. Якщо ж жовч все ж таки розлилася (жовто-зелена рідина), то рибу потрібно добре промити, а місце, де розлилася жовч, присипати сіллю.
Як вибрати та купити Дорадо? Головні показники свіжості
- відсутність потемнінь, жовтих плям та стороннього нальоту;
- неушкоджена луска. …
- пошкоджені плавці у замороженої тушки допускаються, але тканина має бути не зворушена;
- щільне та пружне м'ясо;
- очі не каламутні;
- зябра рожевого або червоного кольору;