Посоліть воду і приправте спеціями до смаку. Зменшіть газ на мінімум і опускайте потроху мідії у воду. Варіть 3-5 хвилин залежно від розміру. Відразу ж виймайте з води і викладайте на блюдо.14 Feb 2019
Якщо після відварювання мідії у раковинах не розкрилися, їх краще викинути.Щоб отримати смачну та соковиту страву, варіть:
- очищені свіжоморожені – 5-7 хвилин;
- очищені варено–морозиво – 2-3 хвилини;
- свіжі в раковинах – 3-7 хвилин;
- свіжоморожені в раковинах – 5-10 хвилин;
- варено–морозиво у раковинах – 3-4 хвилини.
21 Jul 2020
Варено-заморожені мідії без стулок будуть готові через 2-3 хвилини. Варено-морожені мідії у стулках приготуються за 3 – 4 хвилини. Свіжі мідії у стулках варяться або гасять в середньому 5 хвилин. Свіжоморожені молюски без стулок готуються від 5 до 7 хвилин.
Зменшивши газ до мінімуму, в воду, що слабко кипить, можна додати мідії. Час варіння мідій становить близько чотирьох хвилин. Все залежить від розмірів молюсків: якщо вони великі, можна варити п'ять хвилин, а якщо маленькі – то три. Як тільки необхідний час пройде, мідії відразу ж потрібно перекласти в окрему тарілку.