Як правильно заморожувати виноградне листя?

Щоб заморозити листя для долми їх не потрібно якось особливо готувати. Заберіть листя потрібного розміру, обріжте хвостики, промийте під струменем холодної води і просушіть рушником, або просто розкладіть на столі для просушки. Підрахуйте, скільки вам потрібно листя на один раз, і складіть їх за купками – листок на листок.Nov 8, 2016

  1. Крок 1 із 8. Збираємо і промиваємо листочки.
  2. Крок 2 з 8. Заливаємо окропом і залишаємо на хвилинку, це обов'язкова умова.
  3. Крок 3 із 8. Відціджуємо зайву вологу. …
  4. Крок 4 із 8. Беремо плівку або пакет, стелимо на столі. …
  5. Крок 5 із 8. Туго згортаємо рулончиком.
  6. Крок 6 із 8. І замотуємо щільно, туго.
  7. Крок 7 із 8. …
  8. Готово!

Jun 19, 2015

Як зберегти свіжі листя винограду на зиму: Для заморозки треба взяти 7-10 листя і згорнути в тугий рулон, а потім обернути герметично харчовою плівкою (целофановим пакетом) і можна заморожувати. Тільки треба враховувати, що заморожений лист крихкий. Щоб його не зашкодити, зберігати краще в окремій камері.

Свіжі виноградне листя обдають киплячою водою, так вони стануть м'якшими. Якщо вони не дуже ніжні, їх можна, можливо залити окропом на 5-10 хв. Консервовані листя слід 1-2 хвилини прокип'ятити, щоб зняти зайву солоність.