Як прожарити крупу в духовці?

Виставляємо температуру на 150 градусів і, помішуючи принаймні прожарювання, Витримуємо її протягом 30 хв. Деякі «умільці» використовують замість духовки мікрохвильову піч. Робити цього категорично не рекомендується, оскільки практично одразу крупа починає лопатись так, як це робить попкорн.

прожарите гречку в духовці протягом 10-15 хвилин. Після цього продукт «житиме» довго і в ньому не заведуть жучки. Крім того, подібна обробка зробить звичну кашу набагато смачнішою. Не менш ефективним буде прожарювання крупи в мікрохвильовій печі.

Борошно або крупи слід розжарити протягом години у розігрітій духовці або проморозити на балконі взимку. Слід обробити всі харчові ємності та полиці у шафі, на яких зберігаються запаси. Шафа потрібно ретельно вимити (особливо у кутах), а також ретельно промити всю тару.

Розкриваючи виробничі упаковки та перевіряючи на наявність живності в крупі, її можна розжарити в духовці. Теплова дія протягом 5 хвилин у мікрохвильовій печі дасть той самий ефект.