Назва ласощів походить від німецького слова waffel, що в перекладі означає стільники, комірки. І справді, насолода, приготовлена у вафельниці, дуже схожа на бджолині стільники. Коли вона вперше з'явилася та ким винайдена, зараз встановити неможливо. Імовірно, перші вафлі спекли у XIII столітті.
Як приготувати домашні віденські вафлі в електровафельниці
- М'яке масло розтерти з цукром.
- Потім додати молоко та яйця.
- Усі інгредієнти збити віночком.
- Далі додати борошно та розпушувач.
- Тісто ретельно перемішати до однорідного стану.
- У вафельницю залити тісто.
Щоб вафлі не прилипали до вафельниці, добре розігрійте плитку протягом 5-10 хвилин перед готуванням. Змасти поверхню рослинною або оливковою олією і злегка присип борошном. Поступово розподіли тісто силіконовою лопаткою за формою.