Асафетиду можна обсмажити в олії разом з імбиром, кмином, чорною гірчицею, куркумою і додавати цю пряну та дуже ароматну суміш у страви. На Сході пряність всипають наприкінці приготування страви, щоб зберегти смак і аромат. Вона відмінно підійде до овочевих салатів, закусок, супів, других страв.6 May 2019
Східні кухарі рекомендують додавати асафетиду в кінці приготування страви, а не на початку, оскільки смола містить ефірні олії, які швидко вивітрюються, і пряність не відчуватиметься у блюді.
Зазвичай достатньо не більше чверті чайної ложки порошку асафетиди на одну порцію страви. Додавати її потрібно в кінці приготування, щоб максимально зберегти її аромат.
Асафетида має різкий запах, завдяки чому отримала просторічну назву – «смердюча гумка». При приготуванні запах зникає; у приготовлених стравах вона надає м'який смак, що нагадує цибулю-порей або інших родичів цибулі.