Як залишати чайові у ресторанах?

Згідно з правилами ресторанного етикету, чайові в ресторані краще залишати після оплати рахунку. Вважається, що демонструвати свою щедрість непристойно, тому залишати чайові краще без зайвих слів. При цьому не треба соромитися — краще щиро подякувати працівникові закладу.29 Dec 2021

Готівкою Незалежно від того, як ви розплачуєтеся – карткою або готівкою, чайові доречно покласти в папку з рахунком після того, як ви сплатили його.

Фахівці з етикету вважають, що у кафе чи ресторані офіціанту прийнято завжди залишати чайовіякщо вони не включені в рахунок. "У Росії стандартний розмір чайових – 10%. Найчастіше вони діляться між персоналом ресторану, а не дістаються лише одному офіціанту.

Чайові по безготівкові: як віддячити офіціанта, коли немає готівки

  1. Перекладіть чайові на особистий рахунок працівника …
  2. Залишіть на чай за допомогою QR-коду.
  3. СберФуд (SberFood) …
  4. Передайте чайові через спеціальний термінал …
  5. Переказайте гроші офіціанту через сервіс системи «СВІТ» …
  6. Скористайтеся опцією у програмах для замовлення послуг