Згідно з правилами ресторанного етикету, чайові в ресторані краще залишати після оплати рахунку. Вважається, що демонструвати свою щедрість непристойно, тому залишати чайові краще без зайвих слів. При цьому не треба соромитися — краще щиро подякувати працівникові закладу.29 Dec 2021
Готівкою Незалежно від того, як ви розплачуєтеся – карткою або готівкою, чайові доречно покласти в папку з рахунком після того, як ви сплатили його.
Фахівці з етикету вважають, що у кафе чи ресторані офіціанту прийнято завжди залишати чайовіякщо вони не включені в рахунок. "У Росії стандартний розмір чайових – 10%. Найчастіше вони діляться між персоналом ресторану, а не дістаються лише одному офіціанту.
Чайові по безготівкові: як віддячити офіціанта, коли немає готівки
- Перекладіть чайові на особистий рахунок працівника …
- Залишіть на чай за допомогою QR-коду.
- СберФуд (SberFood) …
- Передайте чайові через спеціальний термінал …
- Переказайте гроші офіціанту через сервіс системи «СВІТ» …
- Скористайтеся опцією у програмах для замовлення послуг