Як зберігати живу рибу для продажу?

Головне правило зберігання живої риби – дотримання всіх температурних показників. Адже для реалізації такого делікатного товару потрібні особливі умови. У кінцевих пунктах продажу живу рибу зберігають при температурі від 5 до 10 градусів, не вище +15 всього 1-2 дні.

Риба не псується протягом доби, якщо тушку промити, дати стекти з неї воді і укласти на лід у холодильнику, накривши чистою тканиною, що дихає. Для зберігання продукції тривалий термін при температурі -8º С протягом 7-15 діб використовують суміш льоду із сіллю.

Найбільш простий та доступний спосіб збереження живий риби -обернути її намоченим листям лопуха або кропиви і покласти в прохолодну тінь. За такого способу зберігання деякі породи риб, наприклад, карась, короп, і лин можуть залишатися живими до двох-трьох днів.

У організаціях торгівлі жива риба зберігається в акваріумі з чистою водою та аерацією в теплу пору року – не більше 24 год, у холодну – не більше 48 год при температурі води не вище 10 °С.