Забійний вихід м'яса ставлення РОЗУМ до маси худоби, з якої було зроблено тушу. Воно виражається у відсотках. Наприклад: Якщо вага худоби перед вибоєм складала 800 кг, а забійна маса – 400 кг, то забійний вихід м'яса ВРХ складе 50%.
Забійний вихід – Відношення забійний маси туші до передзабійної маси тварини; виражається у відсотках. Характеризує співвідношення частин тіла, в першу чергу людей, що їдуть (м'ясо, сало), і побічних продуктів (шкіра, нутрощі, кістки та ін.).
Це поняття передбачає відношення забійної маси до живої ваги. У свою чергу, жива вага розраховується під час зважування живої корови чи бичка. Отримане співвідношення вказується у відсотках.Середній забійний вихід тварин різних видів
- ВРХ – 55-66%;
- Вівці – 44-52%;
- Свині – 75-85%;
- Коні – 47-52%.
Jan 9, 2021
Середнім показником виходу м'яса та сала є 77%, без субпродуктів – 66%. Визначити, скільки м'яса можна отримати від свині з живою вагою 110 кг, можна відібравши приблизно 2,5-3 кг відходів, близько 10 кг кісток. На сало прийдеться приблизно 23 кг. У результаті отримуємо вихід чистою свинини – 73 кг.