У солодкому шампанському вині міститься понад 50 г цукру на літр, в напівсухому – від 32 до 50 грамів на літр, в сухому – від 17 до 32 грамів цукру на літр, в екстрасухому – від 12 до 17 грамів, у брюті міститься менше 12 грамів на літр.
Напівсолодке (Demi-Sec) – за рівнем солодощі еквівалентно тихим десертним винам. Цукру в ньому до 50 г/л. Солодке (Doux) – сама солодка різновид шампанського із вмістом цукру понад 50 г/л.
За рівнем солодощі шампанське поділяють на такі рівні: Brut Nature, або Zero (0 – 3 г цукру в розрахунку на літр) Extra Brut (0 – 6 г/л) Brut (до 12)
Солодке шампанське має виразний аромат і смак, в яких переплітаються тони стиглих ягід і фруктів. Напій створюється з різних сортів винограду, тому колір та насиченість відтінків червоного, білого або рожевого вина можуть змінюватись.