Яка кислота міститься у сметані?

Здавна сметану отримували із знятих вершків, які залишали на холоді для дозрівання на добу чи троє. У процесі «виробництва сметани» задіяні молочнокислі стрептококи, які і надають сметані необхідну кислоту, смак, колір та аромат.

склад сметани: жири – 10,60 г, білки – 3,50 г, вуглеводи – 7,10 г, вода – 78,10 г, зола – 0,70 г….Мінеральний склад

Мінерали, зміствід норми
Кальцій141,0 мг14,1%
Залізо0,1 мг0,7%
Магній10,0 мг2,5%
Фосфор71,0 мг10,1%

Як повідомляється на сайті організації, відмовитися від сметани слід людям, які страждають від серцево-судинних захворювань, атеросклерозу та хвороб шлунково-кишкового тракту, а також тим, у кого є непереносимість молочних продуктів, лактози чи алергія на молоко.