Здавна сметану отримували із знятих вершків, які залишали на холоді для дозрівання на добу чи троє. У процесі «виробництва сметани» задіяні молочнокислі стрептококи, які і надають сметані необхідну кислоту, смак, колір та аромат.
склад сметани: жири – 10,60 г, білки – 3,50 г, вуглеводи – 7,10 г, вода – 78,10 г, зола – 0,70 г….Мінеральний склад
Мінерали, зміст | від норми | |
---|---|---|
Кальцій | 141,0 мг | 14,1% |
Залізо | 0,1 мг | 0,7% |
Магній | 10,0 мг | 2,5% |
Фосфор | 71,0 мг | 10,1% |
Як повідомляється на сайті організації, відмовитися від сметани слід людям, які страждають від серцево-судинних захворювань, атеросклерозу та хвороб шлунково-кишкового тракту, а також тим, у кого є непереносимість молочних продуктів, лактози чи алергія на молоко.