Борошно першого ґатунку гарна для нездобної випічки. Пиріг буде багатий на фосфор і кальцій, черствіє він повільніше. Борошно другого ґатунку перемелюється разом із оболонкою зерна. Вітаміни та мінерали, присутні у зернових, у ній повністю зберігаються!
мука 1 сорту теж м'яка, але містить невелику кількість істертих оболонок і трохи темніша, ніж борошно вищого сорти. Вона містить багато клейковини, тому тісто з неї виходить еластичним, а вже готові вироби – гарного обсягу та форми. МУКА 2 СОРТУ – м'яка, але стертих оболонок більше, ніж у борошні 1 гатунку та темніше.
Порівняно з пшеничною борошном житня містить на 30% більше заліза і на 50% більше калію та магнію. Її безперечна перевага – наявність лізину – амінокислоти, яку використовують спортсмени при підвищених навантаженнях.