Хворому необхідно якомога швидше дати випити розчинені у воді крохмаль або борошно, а також зробити промивання шлунка розчином тіосульфату натрію, який в даному випадку служить антидотом (протиотрутою), що послаблює токсичну дію надлишку йоду.
Зернові, крохмалисті овочі, злаки. Яблука, груші, персики, абрикоси, сливи та ін.) та заморожені. Зелений салат, крес-салат, кріп, петрушка, кінза, зелена цибуля, шпинат, мангольд, рукола, капуста, цвітна капуста.
Дефіцит йоду можна заповнити за рахунок продуктів харчування:
- Журавлина …
- Полуниця.
- Чорнослив …
- Креветки.
- Тріска …
- Тунець …
- Грудка індички …
- Картопля