Яку шкоду завдає Доширак?

Різноманітність солі в «дошираках» при регулярному вживанні такої локшини — фактор ризику артеріальної гіпертензії (підвищеного тиску), а пекучі спеції збільшують ризик появи захворювань органів травлення. Крім того, у такій локшині можуть міститися гідрогенізовані жири.27 Sept 2021

До очевидних мінусів цього продукту можна віднести надлишок натрію, який у нормі необхідний для нормального функціонування нашого організму, але у великих кількостях він загрожує підвищеним ризиком раку шлунка, хвороб серця та інсульту.

Також поєднання кухонної солі та глутамату натрію в локшині швидкого приготування створює ризик надлишку натрію. Велика його кількість провокує гіпертонію та збільшує ризик інсульту. Крім того, лікарі рекомендують повністю відмовитися від смажених страв при гастриті та інших захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Решетнева, постійно харчуватися тільки «Дошираком» не можна, адже в ньому недостатньо білків та жирів. Їжа має бути різноманітною: необхідно є більше овочів, фруктів та м'яса. Так що, незважаючи на можливі ризики для здоров'я, «локшина з пакетика» може бути зовсім не така шкідлива, як це прийнято рахувати.