Чи можна їсти рибу, яка йде на нерест?

Для птахів та звірів, які голодували всю зиму, така риба — нагорода, але й ті спускаються як можна ближче до моря. Але російський ГОСТ дозволяє продавати рибу з нерестовими змінами людям. Причому дозволяє навіть не писати про це на етикетці.

Практично всі прохідні лососі нерестяться один раз у житті та після нересту гинуть. Особливо це притаманно тихоокеанських лососей (кета, горбуша, нерка та інших.).

Тихоокеанські лососьові – горбуша, кета, чавича, нерка, сима. У кети життя триває лише один цикл (4-6 років), і кульмінацією якого є нерест. Нерестовий період накладає деякі зміни на зовнішній вигляд та внутрішній стан кети. Але можна, можливо сміливо стверджувати, що їстівна риба не перестає бути такою.