Чи можна їсти шкірку камбали?

Потрібно Чи видаляти шкіру Хрумка, засмагла шкірка буває дуже смачною. На жаль, про камбале цього сказати не можна. Шкірка у цієї риби жорстка з характерним гіркуватим присмаком. Якщо її не видалити, вона надасть страві неприємного йодистого запаху, який може спричинити кулінарні невдачі.

М'ясо камбали можна варити, готувати на пару, запікати на деку, в духовці або горщиках, фарширувати, тушкувати, робити з філе рулети та смажити (у винному соусі, в клярі або паніровці, з овочами, креветками тощо). Її м'ясо нерідко є основним інгредієнтом різноманітних салатів.

Хімічний склад та калорійність Також воно містить вітаміни (А, D, Е, групи В), поліненасичені жирні кислоти Омега-3 та Омега-6, амінокислоти, антиоксиданти, всі основні макро- та мікроелементи. Камбала є рекордсменом за вмістом йоду, селену, фосфору та кобальту.