Чи можна їсти соснові шишки у варення?

Шишки, проварені в сиропі, теж можна їсти. Вони виходять дуже м'якими, соковитими та нагадують цукерки. May 21, 2019

Як правильно приймати варення В основному варення із соснових шишок приймають за годину до їжі, достатньо 1-2 столових ложок на день, запиваючи чаєм чи трав'яним збиранням. Продукт вживається разом із насиченим, смачним сосновим сиропом, так як молоді шишки варяться досить довго і стають м'якими.

Таке варення використовують для профілактики та лікування гострих респіраторних захворювань, добре допомагає при грипі, ангіні, бронхіті. Варення із соснових шишок полегшує сухий кашель, має відхаркувальний ефект. Соснові ліки допоможе впоратися і з травними проблемами. Показано воно і за авітамінозу.

Шишки, з яких можна варити варення, повинні бути зеленими та маленькими, але не менше 3 см. Ідеальними для варення вважаються шишки розміром близько 4 см. При цьому вони мають бути м'якими, легко протикатися ножем.