Чи можна пити молоко буйвола?

Молоко буйволиць практично не містить білка коров'ячого молока – казеїну, тому воно краще засвоюється та сприяє підвищенню стійкості організму до бактеріальних та вірусних інфекцій, покращує діяльність ЦНС та допомагає при безсонні.

Чим відрізняється буйволине молоко від коров'ячого? 🥛У молока буйволиці ніжний смак, практично немає запаху, а консистенція набагато щільніша, ніж у коров'ячого. Порівняно з останнім у буйволиному молоці більше білка, кальцію, фосфору, вітамінів А, С та групи В.

Серед буйволиць кавказької породи є тварини з удоями 2700-3000 кг і більше, жирністю молока 80-85%. Їх надий у перерахунку на коров'яче молоко базисною жирності 3,6% становить 5680-6550 кг.

З нього готують сметану, йогурт, вершки, сир, морозиво, вершкове масло та – головне – знаменитий італійський сир моцареллу. У молока буйволиці ніжний смак, практично немає запаху, а консистенція трохи щільніша, ніж у коров'ячого.