Чи можна пити пиво, якщо минув термін придатності?

Пиво – один із продуктів, при вживанні якого не варто покладатися на термін придатності. Найчастіше воно залишається смачним і після закінчення терміну, позначеного на етикетці. За своїми властивостями пиво є продуктом, в якому з часом не утворюються шкідливі бактерії.

Прострочене, але не зіпсоване пиво можна використовувати в інших цілях: зробити пивну маску для волосся або прийняти ванну з пивом; протерти листочки великих кімнатних рослин, щоб надати їм блиск (вода та пиво змішуються у пропорції 1:1); вилити на каміння у лазні чи сауні (попередньо розбавивши водою).

Наприклад, каламутність, запах яблук чи сірководню, аромат «водопровідної води», оцтовий чи кисломолочний смак, завись «пластівцями» в келиху — ознаки того, що на якійсь із стадій (виробництво, зберігання, транспортування чи подача) пиво зіпсувалося.

Пастеризоване пиво – Зберігається від 6 до 12 місяців. Живе – 8 днів. Неосвітлене – 3 доби. Нефільтроване освітлене пиво – Від 5 до 7 днів.