Чи можна заморожувати свіжу редиску?

Відразу редис не можна класти в морозилку, оскільки сік, що виділяється зі зрізу редиски, перетвориться на лід, який потім розтане і перетвориться на воду.. Крім того, багато вітамінів руйнуються. Тому порізану редиску розкладаємо по тарілці, відправляємо в морозилку на 15 хвилин і при температурі близько мінус 40 градусів.2 Jun 2022

0:000:38Suggested clip 38 secondsЯк зберегти редис свіжою – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

Редиска не можна їсти людям із проблемами щитовидки, оскільки зловживання може спричинити появу пухлин. Також редиска під забороною тим, хто страждає від виразки. У вживанні редиски варто виявляти обережність при загостреннях захворювань жовчного міхура, дванадцятипалої кишки та печінки.

Редиска вживається в їжу, як правило, у сирому вигляді разом із салатом. Червоне фарбування, а також гострий смак характерні для цього коренеплоду. Співвідношення омега-6 та омега-3 жирних кислот загалом не повинно перевищувати 5:1.