Чи можна заморозити червону ікру?

Можна заморозити червону ікру для збереження на короткий термін, заливши її зверху маслом або поставивши банку на тарілку з льодом.. У такому разі не забудьте перекласти продукт з жерстяної банки в скляну, тому що жерстяна упаковка дуже швидко окислюється, що впливає не лише на смак, а й на якість ікри.

Ікру можна заморожувати. А щоб її смакові якості не погіршилися, дотримуйтесь таких правил: Перед заморозкою свіжою ікри помістіть ікринки в друшляк і промийте, дайте стекти зайвої рідини. Посоліть, додайте трохи олії та сорбінової кислоти.

Зберігання в морозилці допустимо за дотримання низки умов. Так, заморожувати ікру можна лише один раз. Повторне заморожування негативно впливає на смакові якості продукту. Відкриту банку рекомендується закрити кришкою або накрити харчовою плівкою, додатково обкласти кубиками льоду та зберігати протягом 2-4 днів.

Якщо ви розморозили продукт, не зберігайте ікру більше 5-7 днів у закритому вигляді. Після розтин банки червону ікру рекомендується з'їсти упродовж 2 днів. Повторно заморожувати ікру не рекомендується: ікринки полопаються, і в банку з'явиться багато рідини.