Чим корисна блакитна агава?

Агава покращує процес обміну речовин, сприяє виведенню з організму зайвої рідини, швидкому загоєнню подразнень різних тканин, нормалізує діяльність травної системи, молочної залози, жовчного міхура. Листя агави допомагають при радикуліті.

Також він покращує апетит, допомагає вилікувати хронічний гастрит та коліт. Сік та нектар агави рятує від головного болю та невралгії, а настоянка з використанням соку, нанесена на тіло, може допомогти у лікуванні радикуліту.

Мексиканці вживають у їжу листя та стебла агави, З соку рослини виробляють цукор, патоку, алкогольні напої (текілу та ін). А сироп, виготовлений із соку цієї рослини, чудово замінює цукор. Його аромат такий, як у меду, але ще й із карамельними нотками.

Він у півтора рази солодший за білий цукор і при цьому має нижчий глікемічний індекс. Сироп агави чудово підходить для приготування дієтичних десертів, напоїв, корисної випічки. Він добре розчиняється в тісті та надає стравам легкий карамельно-медовий аромат.