Чим корисний чи шкідливий батат?

Користь батата визначається тим, що його бульби мають потужну антиоксидантну дію і сприяють загальному зміцненню організму в період недостатності вітамінного насичення. Також вони рекомендовані до застосування людям, які страждають на цукровий діабет, оскільки здатні нормалізувати цукор та стабілізувати інсулін.Feb 26, 2021

Батат має високу поживну цінність і багатий на вітаміни. Його вуглеводи та білки засвоюються організмом краще, ніж картопляні, а за калорійністю він перевершує картопля у 1,5 рази.

Батат не можна вживати при загостренні виразки шлунка та дванадцятипалої кишки. Під час вагітності та годування груддю слід утриматися від цього продукту. Не рекомендується вживати батат у холодному вигляді, це може спричинити неприємні відчуття в ділянці живота.

Смажити батат краще на сковороді-гриль – надлишок олії призведе до збільшення калорійності страви. Те саме стосується і чіпсів: їх краще запікати у духовці. Але зовсім відмовлятися від жирів при вживанні батата не рекомендується. Батат можна, можливо є на сніданок, обід, вечерю або використовувати як перекушування.