Чим корисний відвар із ягід шипшини?

Шипшина має кровотворну дію, підвищує опірність організму до шкідливих впливів навколишнього середовища, прискорює загоєння ран і зрощення кісток, нормалізує роботу жовчного міхура та печінки, чудово бореться з весняним авітамінозом та виснаженням.

Шипшина використовується для лікування простудних та інфекційних захворювань, при панкреатиті та холециститі, запорах та кишкових розладах, від тиску, для покращення апетиту у дітей. Це чудовий фітопрепарат для всіх, хто хоче налагодити метаболізм, скинути вагу та підняти імунітет.

Завдяки багатому вмісту лікопіну, вітамінів A, B, E, K, магнію, заліза та інших корисних мінералів, чай з шипшиною підвищує опірність організму і благотворно впливає на нервову систему, забезпечуючи регенерацію клітин.

Через високу концентрацію аскорбінової кислоти (вітаміну С) їх не рекомендується приймати людям з підвищеною шлунковою кислотністю, гастритами і тим більше тим, хто має виразку шлунка або дванадцятипалої кишки.