Чим відрізняється режим розморожування в мікрохвильовій печі?

Залежно від моделі мікрохвильової печі, виділяють два типи режимів розморожування: ручний – вимагає виставлення необхідної потужності залежно від продукту; автоматичний – при натисканні кнопки на панелі керування прилад сам підбирає потужність.04-Mar-2021

Режим розморожування в мікрохвильовій печі: загальні правила використання Багато мікрохвильові печі оснащені функцією розморожування Defrost. На неї вказує піктограма «сніжинки» на панелі керування. Якщо його немає (таке часто буває у бюджетних моделях), тоді потрібно виставити мінімальну потужність печі – до 100-150 Вт.

При включенні функції розморожування мікрохвильова піч зазвичай вмикається та вимикається з перервами: хвилі почергово випромінюються і не випромінюються. Таким чином, мікрохвильова піч розморожує продукт, а чи не готує його. Для успішного розморожування продукт має бути правильно заморожений.

Режим розморожування потрібен у тому, щоб підготувати великі обсяги заморожених продуктів до приготування. Не всі господарі мають час, щоб чекати, поки їжа розморозиться природним шляхом: на це може піти від однієї до 2-3 годин, і навіть більше.