Чому цукор білого кольору?

Чому цукор білий? Цукор має білий колір, тому що в ньому немає патоки та домішок, і він був додатково профільтрований, щоб отримати чисту сахарозу. Білий цукор набагато менш гіркий, ніж коричневий, оскільки у ньому залишається патоки.

Меласса відповідає за темний колір цукру та трохи збільшує його харчову цінність. Найбільш помітна різниця полягає в тому, що в коричневому цукрі трохи більше кальцію, заліза та калію. Однак кількість цих мінералів у коричневому цукрі незначна, тому не варто розглядати його як хороше джерело.

Білий цукор категорій ТС1 та ТС2 повинен містити щонайменше 99,70% кристалізованої сахарози. Категорією ТС3 позначається фабричний цукор із вмістом кристалізованої сахарози не менше 99,50%. Цукор останньої категорії характерний жовтуватим відтінком, але бентежити це не повинно.