Чому м'ясо треба розморожувати у холодній воді?

Розморожування в холодній воді нижче 5 градусів за Цельсієм відбувається швидше і є безпечнішим – вода передає тепло набагато ефективніше, ніж повітря.Jun 28, 2011

А чому в гарячої води розморожувати м'ясо не можна, ми пояснимо. Перепад температури в такій ситуації виявиться надто різким. У результаті фарш чи філе залишиться крижаним усередині, а по краях звариться. Крім того, корисні мікроелементи та вітаміни залишать продукт задовго до приготування.

Такий захід захистить м'ясо від мікробів. Потім помістіть його в дану ємність з холодною водою. Щоб воно розморожувалося рівномірно, міняйте воду кожні 30 хвилин. Також вода перешкоджає появі бактерій при розморожуваннітому можна не турбуватися щодо корисності страв.

Не використовувати гарячу воду Більше того, поспіхом ми можемо навіть залити його окропом. Однак розморожувати м'ясо у гарячій воді не можна! Проблема в тому, що для м'яса буде надто різким перепадом температур.