Чому тісто виходить забитим?

Крім молока в тісто можна влити 0,5 склянки мінеральної води або розвести 1 ч. л. соди, що гаситься лимонною кислотою або оцтом, в половині склянки води. Випічка стає вдвічі пишніше.

Кількість інгредієнтів Якщо олії буде більше норми, тісто стане важким. Або навпаки, якщо цукру не додати або його буде недостатньо, то дріжджі не активізуються (але й більше норми цукор краще не додавати, інакше уповільнюється процес бродіння).

Тісто вийшло занадто щільним Зазвичай його потрібно перемішувати до тих пір, поки рідина не забере борошно і тісто не стане однорідним. Цього достатньо, тому що якщо місити надто довго та енергійно, воно вийде тугим і гумовим.