Чому у гольця біле м'ясо?

Голець сріблястого кольори, спина у риби темно-синя, тіло без луски. М'ясо у гольця червоне, як і у всіх лососевих, та ніжне на смак.

Ікра гольця – Відмінне джерело вітамінів (A, D, B1, B2 і B12) і протеїнів. У ній міститься залізо, кальцій, калій, йод, фосфор, мідь, марганець та магній. Вживати в їжу ікру гольця можна так само, як та іншу ікру лососевих риб.

Голець – Це одна з найкрасивіших риб. Колір тіла гольця залежить як від віку, так і від місця його проживання. У прохідних гольців, які скочуються в море, спина завжди темно-зелена з дрібними цятками, боки сріблястого кольори (іноді на них бувають рожеві плями), черево частіше біле, а плавці сіро-білі.