Де більше омега 3 оселедці чи скумбрія?

Чому потрібно їсти саме скумбрію та оселедець? Ця риба – справжня рекордсменка за змістом Омега-3! У скумбрії міститься вдвічі більше поліненасичених жирних кислот Омега-3, ніж у лососі!5 Nov 2020

Насамперед вчені виділяють оселедець, лососеві (це кета, нерка, чавича, кижуч, сьомга), скумбрію та сардини. Вони містять найбільшу кількість корисних компонентів. У меншій кількості омега3 містить біла риба: сайда, сибас, камбала та морський окунь.

Адже вміст корисних жирів у 100 г її філе досягає 12 г, з яких 1,5 г – це омега-3 жирні кислоти.

Кількість омега-3 жирних кислот (мг) у 100 г риби

Альфа-ліноленова кислота / АЛК)Омега3
Вугор15147
Оселедець01571
Скумбрія02299
Кефаль0325

•13 Jul 2018