Чому потрібно їсти саме скумбрію та оселедець? Ця риба – справжня рекордсменка за змістом Омега-3! У скумбрії міститься вдвічі більше поліненасичених жирних кислот Омега-3, ніж у лососі!5 Nov 2020
Насамперед вчені виділяють оселедець, лососеві (це кета, нерка, чавича, кижуч, сьомга), скумбрію та сардини. Вони містять найбільшу кількість корисних компонентів. У меншій кількості омега–3 містить біла риба: сайда, сибас, камбала та морський окунь.
Адже вміст корисних жирів у 100 г її філе досягає 12 г, з яких 1,5 г – це омега-3 жирні кислоти.
Кількість омега-3 жирних кислот (мг) у 100 г риби
Альфа-ліноленова кислота / АЛК) | Омега–3 | |
---|---|---|
Вугор | 15 | 147 |
Оселедець | 0 | 1571 |
Скумбрія | 0 | 2299 |
Кефаль | 0 | 325 |
•13 Jul 2018